De oorsprong van metrotegels

De oorsprong van metrotegels

Bij het beschouwen van de oorsprong van metrotegels, is het belangrijk om te weten dat hun ontwerp in de loop der jaren is veranderd. In het begin van de 20e eeuw werden ze voor het eerst ontwikkeld om grote ruimtes in metrostations te bedekken. Ze zijn gemaakt van keramiek en hebben een witte glanzende afwerking. Tegenwoordig zijn metrotegels verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en afwerkingen, waardoor ze een uitstekende optie zijn voor elk interieurontwerp. Lees verder om meer te weten te komen over de geschiedenis van metrotegels en hun gebruik vandaag Retrotegels metro tegels.

Waar komen metrotegels vandaan?

Vóór hun transformatie in de iconische wandtegels die we vandaag zien, waren metrotegels eenvoudig witte tegels in de vorm van stenen. Deze moderne wandtegels zijn geëvolueerd met een oneindig aantal kleuren en ontwerpen, waaronder felblauw, groen en rood. Traditioneel gelegd in een horizontaal baksteenpatroon, hebben ze een lange weg afgelegd. Om deze reden gebruiken veel ontwerpers metrotegels om de muren van hun huis te bedekken. Dit geeft de huiseigenaar een unieke, op maat gemaakte look die jarenlang meegaat.

De naam van deze tegel is afgeleid van de London Underground, waar hij voor het eerst werd gebruikt. Ze hebben hun naam gekregen vanwege hun onderscheidende uiterlijk en zijn sindsdien een nietje geworden in interieurontwerp en architectuur. De tegel wordt ook wel metrotegel genoemd. Het gebruik ervan in de metro van London Underground en de metrostations van New York City maakte het wereldwijd populair. Hoewel ze een populaire keuze zijn voor huizen, zit er nog steeds een verhaal achter de naam van deze iconische tegel: ze kwamen uit het metrosysteem van een stad.

Voor meer info klik je deze site aan: Retrotegels